Facial Flex Benelux

Distributed by Castelbel SA

14, av Sabin

1300 Wavre

BE0414479317

  • w-facebook

APPELEZ-NOUS / BEL ONS

T : 010 818 343

© 2023 Castelbel SA/NV

1/1

NATUREL

100%

Wat is Facial-Flex® ?

Dankzij Facial-Flex®, het toestel voor gelaatsoefeningen, kunt u de spieren van het gelaat, de hals en de kin op een natuurlijke en doeltreffende manier verstevigen en meer tonus geven. Het is geschikt voor iedereen die de strijd wil aanbinden tegen verslapte of verzwakte spieren.

 

Hoe werkt Facial-Flex®?

Net als bij gewone fitnessoefeningen is Facial-Flex® gebaseerd op herhaalde oefeningen met een steeds grotere weerstand. De oefeningen bestaan uit samentrekkingen “tegen weerstand”. De weerstand bestaat uit een orthodontisch elastiek in het midden van het toestel. Er zijn drie verschillende elastieken en dus ook drie verschillende weerstanden: nr. 1 standaard/170g, nr.2 sterk/225g en nr. 3 extra sterk/400g.

 

Hoe werd Facial-Flex® uitgevonden?

Facial-Flex® werd voor medische doeleinden uitgevonden om het littekenweefsel te versoepelen bij mensen die brandwonden in het gezicht opliepen. Al snel werd duidelijk dat de delen van het gezicht die geen brandwonden vertoonden, zichtbaar steviger werden. Facial-Flex® werd dan ook aangewend in de cosmeticasector in de strijd tegen de tekenen van veroudering om de huid steviger en strakker te maken. 

 

Waarom gelaatsgymnastiek?

Naarmate we ouder worden, worden onze spieren dunner en fijner. Ze smelten als het ware weg. Hiervoor bestaat een eenvoudige, 100% natuurlijke en erg logische oplossing: gymnastiek. We doen oefeningen voor ons hele lichaam. Waarom zouden we dan onze gezichtsspieren verwaarlozen? Facial-Flex® zet een dertigtal spieren aan het werk, van onder de ogen tot onderaan de hals.

 
Welke resultaten mag u verwachten?

Strakkere gelaatstrekken, beter afgelijnde gelaatscontouren, minder hangwangen, meer uitgesproken jukbeenderen, een verminderde dubbele kin, vollere lippen en een meer elastische huid en dit allemaal omdat Facial-Flex® de bloedsomloop stimuleert.

 

Waarom gelaatsgymnastiek met Facial-Flex®?

We kunnen gelaatsgymnastiek doen door x-u te zeggen voor de spiegel, maar dat doen we niet. Met Facial-Flex® wordt gelaatsgymnastiek mogelijk, gemakkelijk en uiterst doeltreffend! Mogelijk, omdat we nu een toestel hebben om mee te oefenen. Gemakkelijk, omdat elke oefensessie slechts twee minuten in beslag neemt. Uiterst doeltreffend, omdat Facial-Flex® werkt tegen een weerstand, net als bij gewone fitness.

 

Werkt het meteen?

Zoals bij alle fysieke oefeningen, is er eerst een aanpassingsperiode. U moet enkele dagen wachten vooraleer uw spieren echt geactiveerd worden. In het begin is het mogelijk dat Facial-Flex® te zacht lijkt, veel speeksel met zich meebrengt of dwars in de mond komt te staan. Na een tiental dagen beginnen de oefeningen met Facial-Flex® vruchten af te werpen en worden ze gemakkelijker.

 

Is Facial-Flex® doeltreffend?

Facial-Flex® is erg doeltreffend. Het is een klein toestelletje, omdat het tussen de mondhoeken wordt geplaatst, maar dit zegt niets over zijn doeltreffendheid. De eerste resultaten duiken op na 4 à 5 weken regelmatig gebruik.

 

Hoe kan ik Facial-Flex® gebruiken zonder rimpels te krijgen?

Het is gemakkelijk om met Facial-Flex® te werken zonder rimpels te veroorzaken of de al aanwezige rimpels te verdiepen. Het vergt enkel wat oefening. Kijk in de spiegel en doe tegelijkertijd onderstaande acties:

1) doe uw mond wijd open (en houd uw mond tijdens de hele oefening open), zodat de huid opgespannen blijft.

2) span de lippen lichtjes rond de tanden om te vermijden dat u rimpeltjes veroorzaakt.

3) gebruik uw wijsvingers om de huid waar nodig op te spannen en zo eventuele rimpeltjes glad te strijken.

 

Doet Facial-Flex® rimpels, de neus-lippenplooien, en marionetlijnen verdwijnen?

Facial-Flex® doet rimpels niet verdwijnen, omdat die in de huid zitten. Het toestel werkt in op het spierweefsel onder de huid en verstevigt en versterkt het. Wanneer het spierweefsel opnieuw tonus krijgt, merken we soms een verbetering van sommige rimpels. Deze plooitjes en lijnen zijn in zekere zin uw 'handelsmerk'. Gelaatsgymnastiek kan ze doen  vervagen, maar kan ze niet volledig doen verdwijnen (zie voor- en nafoto's). Facial-Flex® zal echter wel de andere delen van het gelaat zichtbaar verstevigen.

 

Is huidversteviging met Facial-Flex® gegarandeerd?

Als u beslist om ‘aan Facial-Flex® te gaan doen’, moet u eerst zeker weten of u het wel nodig hebt. Alleen bij gewichtsverlies is het toestel aanbevolen voor alle leeftijden, maar afgezien daarvan is het niet logisch om het toestel al te willen gebruiken nog voordat de eerste tekenen van huidverslapping optreden. Ook moet u de Facial-Flex® regelmatig gebruiken, want een occasioneel gebruik zal geen goed resultaat opleveren. In sommige gevallen zal huidversteviging door gelaatsgymnastiek moeilijk te verwezenlijken zijn, bijvoorbeeld als het gelaat beschadigd is (door overmatige blootstelling aan de zon, roken, een ongezonde levensstijl, een ernstige hormoondaling of een combinatie van deze factoren) en als de natuurlijke collageen- en elastinereserves uitgeput zijn. De huid, de lederhuid en de spieren vormen dan een zeer dun weefsel, waardoor gelaatsgymnastiek – gewoon zo of met Facial-Flex® – weinig doeltreffend is. Ons advies? Gebruik uw gezond verstand en raadpleeg eerst alle informatie op onze website. Zo kunt u beoordelen of Facial-Flex® al dan niet geschikt is voor u. Tot slot kunnen de resultaten variëren van persoon tot persoon, zoals blijkt uit de voor-en-nafoto’s. Alles hangt af van de regelmaat van het gebruik, de leeftijd en de fysieke conditie van de gebruiker.

 

Vervangelastieken, meer informatie

Vervangelastieken zijn erg belangrijk voor de goede werking van Facial-Flex®. De elastieken vormen immers de weerstand, die u geleidelijk aan kunt vergroten. Ze bestaan in drie maten: Nr. 1 standaard (175g), Nr. 2 sterk (225g) en Nr. 3 extra sterk (400g).

Tips voor vrouwen: oefen eerst ongeveer een maand met elastiek Nr. 1 en stap daarna over op elastiek Nr. 2. Wanneer u al veel geoefend hebt, kunt u ofwel voortwerken met Nr. 2, oefenen met twee elastieken Nr. 1 (+/- 340g), of overstappen op elastiek Nr. 3. De keuze hangt af van uw leeftijd, uw conditie en uw behoeften.

Tips voor mannen: oefen eerst gedurende een week tot 10 dagen met elastiek Nr. 1. Gebruik vervolgens twee elastieken Nr. 1 (+/- 340 g), en ten slotte elastiek Nr. 3.

 

Beginfase en onderhoudsfase

Beginfase: 2 maal 2 minuten per dag gedurende 2 tot 4 maanden. Het eindresultaat zal afhangen van uw doorzettingsvermogen in deze periode. Onderhoudsfase: zodra u resultaat geboekt hebt, kunt u overstappen op een onderhoudsfrequentie en slechts eenmaal per dag of om de twee dagen oefenen, maar dan wel langer.

 

Tips voor mensen met een handicap in het gelaat

Praat met uw arts over Facial-Flex®. Vraag of gelaatsgymnastiek in uw geval aangewezen is.

In geval van een spieronevenwicht zal Facial-Flex® de neiging hebben om dwars in de mond te staan of langs de minder gespierde kant te draaien. Aangezien de uiteinden van Facial-Flex® buiten de mondhoeken komen, kunt u uw wijsvingers gebruiken om Facial-Flex® recht in de mond te houden en de samentrekkingen te helpen uitvoeren. Werk met elastiek Nr. 1. Stap niet over op elastiek Nr. 2 of 3 wanneer u hiervoor niet klaar bent. Oefenin fasenrn op uw eigen tempo. Luister naar uw lichamrn ken uw grenzen.

 
Kan oefenen met Facial-Flex® pijn met zich meebrengen?

Vooral in het begin is het mogelijk dat u voelt dat u hebt geoefend, net zoals na iedere andere spieroefening. Volg de instructies, ga geleidelijk te werk en loop niet te hard van stapel. Onderbreek de oefeningen indien nodig gedurende een of twee dagen.

 
Is mijn Facial-Flex® losgekomen of stuk?

De Facial-Fllex is erg stevig. De staafjes zijnvervaardigd uit roestvrij staalen de mondstukken bestaan in chirurgische plastiek. Facial-Flex® is stuk wanneer een van de kleine bolletjes in het midden van het toestel gebroken is (zie een-jaar waarborg in de gebruiksaanwijzing). Is dit niet het geval, dan is uw Facial-Flex® gewoon losgekomen. Facial-Flex® bestaat immers uit twee delen. Het is mogelijk dat de twee delen loskomen terwijl u het toestel gebruikt of terwijl u een elastiek vervangt. Steek uw Facial-Flex® opnieuw in elkaar. Indien nodig kunt u ons bellen om u hierbij te helpen.